wymiana rozrządu 1.9 axr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • okifadoki
    Classic
    • 2013
    • 2

wymiana rozrządu 1.9 axr

Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez demmsi
    Toć wiadomo że skody z TDI killują wszystko co się rusza :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
    No zdarzało sie że nie jeden robił rybkę jak go czarna skoda wyprzedzała :wink:
    piramida - nie musi być wcale czarna

Ostatnio dwa BMW się zdziwiły jak nie mogły zgubić skodziny (okolice Antolka i Zameczek na trasie do Kielc). Widać że jechali w tandemie, prowadziła 5tka kombi a druga była 1ka. Przed Zameczkiem jest fajny podjazd - od 110 w górę już nie dotrzymywali tempa pod tą góreczkę

Ale fakt faktem - jak te skody w TDI zapierdzielają :shock:
  • kazik79
    Drive
    • 2011
    • 88

wymiana rozrządu 1.9 axr

podszedłem dziś do rozrządu w moim wozidle - rozrząd jak rozrząd - punkty naznaczyć, graty wymienić, sprawdzić na sucho czy wsio jest ok potem jeszcze raz sprawdzić vagiem po odpaleniu dla pewności - filozofii nie ma lub być przynajmniej nie powinno, ale...

mam pytanie do tych co sami wymieniali lub widzieli jak ktoś to robił, a mianowicie rozchodzi mi się jak wyciągaliście po odkręceniu łapę silnika? - tą od mocowania silnika do poduszki pod zbiorniczkiem płynu wspomagania

zacięcie miałem z nią ja cholera, podnoszenie silnika nic nie dawało bo łapa blokowała się o sztywną rurkę czynnika klimatyzacji która biegnie nad podłużnicą - w akcie desperacji nawet chciałem tą rurkę wygiąć aby zrobić trochę miejsca, ale odpuściłem

w końcu odpiąłem rurę od turbo (tą co idzie od filtra powietrza) i wepchnąłem łapę pomiędzy silnik, a ścianę grodziową do kabiny

czy jest to jedyny sposób na wymianę rozrządu czy macie jeszcze jakieś inne patenty???

mnie się pewnie szybko to nie przyda, ale może ktoś inny się mniej namęczy bo odpiąć ten wąż od turbo było prosto, ale założyć go z powrotem to gehenna

Komentarz

Pracuję...